הוראות הכנה
מרכיבים
4 שיני שום,מעוכות מעט ופרוסות
3-4 עלי מרווה טריים קרועים לשניים
1/3 כוס שמן זית עדין(אני משתמש בשמן זית לטיגון)
4 פרוסות עבות לחם ישן מעט(רצוי ג'בטה או לחם איטלקי אחר)
קרועות ביד לפיסות גסות וגדולות
8 עגבניות גדולות,בשלות ,קלופות וקצוצות גס
3/4 כוס מים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
כ-30 עלי בזיליקום טריים קרועים ביד
להגשה-פרמזן מגוררת דק.
אופן ההכנה
1. בסיר גדול שמים את השום,המרווה והשמן,מאדים כ-5 דקות על להבה נמוכה,
כך שהשמן יקבל את הטעמים של השום והמרווה.
2. מוסיפים את הלחם והעגבניות ומערבבים.מוסיפים את המים והתיבול,מכסים
ומבשלים כ-3 דקות.הלחם צריך להתקבל רך למדי אך לא מתפורר לגמרי.
3. מוסיפים את עלי הריחן(הבזילקום),מערבבים לרגע.
מגישים חם עם פרמזן מגוררת.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון