הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה קוסקוס מוכן(350 גרם עבה-בינוני)
1 קופסא חומוס מבושל
50 גרם צימוקים
10 תמרים מגולענים וקצוצים
10 משמשים מיובשים וקצוצים
1/3 כוס שמן זית
1 בצל קצוץ
3 עלי מרווה
חופן עלי ריחן קצוצים
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
חופן עלי נענע קצוצים
מלח, פלפל שחור גרוס
פרוסת לימון כבוש קצוצה
3-4 כוסות מים רותחים
כף שטוחה אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
זה בודאי לא המתכון המסורתי לקוסקוס אבל התוצאה מאוד טעימה.
שופכים את גרגרי הקוסקוס לקערה,יוצקים עליהם את המים הרותחים, מעט שמן זית, אבקת מרק עוף ומערבבים קצת עם מזלג. משהים ל-10 דקות בערך.
בינתיים מזהיבים את הבצל בשמן זית ומוסיפים לו את הפירות היבשים תוך בחישה. ממשיכים לטגן 2-3 דקות, ומוסיפים את עלי המרווה והריחן הקצוצים. מערבבים קלות מורידים מהאש ויוצקים ישירות על הקוסקוס שבינתיים ספג את המים.
מוסיפים תבלינים, פרוסת לימון כבוש קצוצה, פטרוזיליה ונענע ומערבבים. משהים קצת לספיגת הטעמים ולפני ההגשה מחממים במיקרוגל כ-1.3 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון