הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
2 ביצים
3/4 כוס חלב
1 גביע שמנת חמוצה 70 מ"ל (1/3 כוס) או לבן
1/2 1 כפית תמצית וניל
1/4 2 כוסות קמח
1שקית אבקת אפיה+1/2 כפית סודה לשתיה+1/2 כפית מלח
100 גר' שוקולד מריר+2כפות חלב+1כפית קקאו+1כפית נס קפה.
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 170 מעלות.
את הסוכר הביצים והשמן טורפים יחד לתערובת קלה ומוסיפים את תמצית הוניל.
את החמרים היבשים מערבבים בקערה נפרדת ומוסיפים לתערובת בהדרגה יחד עם השמנת והחלב- מערבבים לעיסה אחידה.
ממיסים בסיר את השוקולד, 2 כפות החלב, הקקאו והנס קפה .
כ 1/3 תהתערובת הלבנה מעבירים לקערה נפדרת ומוסיפים לה את תערובת השוקולד.
לתבנית כיכר מרופדת בנניר אפייה או משומנת שופכים חלק מהתערובת הלבנה, עליה את תערובת השוקולד ועליה את התערובת הלבנה שנותרה תוך כדי כיסוי השוקולד.
בעזרת סכין מטבח יוצרים צורות מעגליותאו קיפוליות אך לא יותר מידי.
מכניסים לתנות המחומם כ-50 דקות או בודקים עם קיסם שיוצא יבש.
בתיאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון