הוראות הכנה
מרכיבים
4 פילטים של סלמון טרי (250 גר' למנה)
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס יין לבן יבש
2 כפות חמאה
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
מעט שמן זית
1 כוס ציר דגים (מומלץ להכין לבד משאריות דגים -יש מתכון באתר)
5 פטריות פורטובלו בינוניות
לעדשים:
3 כוסות עדשים שחורות אורגניות
3 בצלי שאלוט קלופים וחתוכים לעיגולים
3 גבעולי סלרי אמריקאי
1 גזר בינוני
1 שורש פטרוזיליה קטן
1 ראש סלרי קטן
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום קצוצות
שמן זית
מעט שמן שומשום
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
הכנת נזיד העדשים:
חותכים את הגזר, שורש הסלרי, עלי הסלרי ושורש הפטרוזיליה לקוביות קטנות.
מרתיחים מים ומבשלים את העדשים במים במשך 8-9 דקות.
מחממים מעט שמן זית במחבת ומקפיצים את השום ובצלי השאלוט מס' דקות, עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר, שורש הסלרי, עלי הסלרי, שורש הפטרוזיליה ועלי הפטרוזיליה הקצוצים, ומקפיצים לריכוך. מסירים מהאש, מוסיפים את העדשים, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, מוסיפים מעט שמן שומשום ומערבבים היטב.
הכנת פילה הסלמון:
חותכים את פטריות הפורטובלו לפרוסות, מטגנים במחבת קטנה עם מעט שמן זית. לאחר הטיגון מוציאים מהמחבת ומועכים למרקם משחתי.
באותה מחבת מטגנים את השום הקצוץ בכף חמאה, מוסיפים את ציר הדגים והיין הלבן ומבשלים על אש נמוכה במשך 4 דקות לצמצום הנוזלים. לאחר מכן מוסיפים את מחית הפטריות ומערבבים היטב. נסיר מהאש כשהגענו לרוטב במרקם צמיג-זורם, שניתן יהיה לשפוך בעדינות על הסלמון.
במחבת פסים כבדה מחממים כף חמאה עם מעט שמן זית והג'ינג'ר הקצוץ. סוגרים את נתחי פילה הסלמון בצלייה של חצי דקה מכל צד ומבשלים 4-5 דקות נוספות עד שיהיו מוכנים (להזהר שלא לבשל יותר מדי כדי שלא יתייבשו). ממליחים ומפלפלים קלות במהלך הטיגון.
במרכז כל צלחת יוצרים תלולית קטנה של עדשים שחורות, עליהן מניחים בזהירות פילה סלמון צרוב. מעליו יוצקים מעט מרוטב הפטריות. מגישים - בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון