הוראות הכנה
מרכיבים
50 גרם חמאה
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול (10% )
½ כוס חלב
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
3 כפות קורנפלור
3 כפות קמח לבן
כ-10 ס"מ בצל ירוק חתוך דק לטבעות (רק החלק הירוק)
כ-3 כפות שמיר קצוץ דק
100 גרם גבינת קשקבל מגורדת גס
100 גרם גבינת קוטג'
100 גרם גבינת "פרום עז" חתוכה לקוביות
10 זיתים שחורים קצוצים
3 ביצים טרופות
אופן ההכנה
מחממים את התנור לחום בינוני (180°c ) . שמים בסיר את החמאה , החלב והשמנת , מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הקמח והקורנפלור, המלח והפלפל ומערבבים על אש קטנה עד שמסמיך. מורידים מן האש ומוסיפים את הגבינות , הבצל והשמיר והזיתים ומערבבים. טורפים את הביצים בכלי נפרד מוסיפים לעיסה ומערבבים.
משמנים ומקמחים 2 תבניות שקעים ויוצקים את העיסה בזהירות לכל שקע עד גדותיו (לא לטפטף סביב השקעים , כי השאריות סביב השקעים נשרפות באפייה).
לאפות כ-25 דקות עד שמשחים ותופח יפה.
להוציא מן התנור ולשחרר בזהירות מן השקעים לצלחת ההגשה (או לכלי לאכסון).
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון