הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז פרסי
2 כוסות מים
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
כמון
כורכום
2 תפו"ד גדולים.
אופן ההכנה
שוטפים את האורז ושמים במי מלח רותחים. מבשלים בסיר רגיל כ 7 דקות עד שהאורז חצי עשוי.
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל הקצוץ, מלח, כמון, כורכום ומשחימים את הבצל
קולפים את התפ"וד, וחותכים לפרוסות עבות
מעבירים את האורז ולמסננת ומסננים היטב.
מטפטפים עליו מעט מן השמן החם.
מרפדים את תחתית הסיר עם השמן בפרוסות תפו"ד ושמים מעל את האורז.
תוקעים מזלג הפוך בכמה מקומות באורז כדי לעשות בו חורים.
עוטפים את מכסה הסיר במגבת ומכסים את הסיר.
מניחים כרית על המכסה.
מבשלים שעה וחצי על אש נמוכה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון