הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
1/2 ק"ג בשר טחון
2 פרוסות לחם שחור, עבות, מושרות במים וסחוטות
1 בצל גדול, קצוץ דק
1 צרור כוסברה, קצוץ
2 ביצים
2-3 כפות קמח או קמח מצה
1 כף אבקת מרק עוף
פלפל שחור
שמן לטיגון חצי עמוק
לרוטב:
1 כף שמן
1 בצל חתוך גס
3-4 שיני שום קצוצות
1 עגבניה בשלה קצוצה
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף כורכום
מלח
4 כוסות מים
אופן ההכנה
1. לשים יחד את כל חומרי הקציצות, פרט לשמן, לעיסה אחידה.
2. מחממים את השמן במחבת, יוצרים כדורים גדולים מהעיסה ומטגנים אותם מכל הצדדים. חשוב להדק טוב את הקציצות בעזרת הידיים כדי שלא יתפרקו בזמן הטיגון.
3. מוציאים את הקציצות המטוגנות מהמחבת ומניחים על נייר סופג.
4. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן ומטגנים את הבצל, השום והעגבניה. מוסיפים את התבלינים.
5. מוסיפים את המים, טועמים, מתקנים תיבול ומביאים לרתיחה.
6. כשהמים רותחים מכניסים לסיר את הקציצות המטוגנות, מכסים חלקית ומבשלים כחצי שעה על על להבה בינונית.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון