הוראות הכנה
מרכיבים
60 גרם ללא הקליפה וחתוך לרצועות של 1 ס
12 בצלי פנינה או בצלים לכבישה
זר עשבי תבלין טריים
80 גרם חמאה ללא מלח
1.5 ק עוף מחולק ל-8 חתיכות
פטרוזליה טרייה קצוצה לקישוט
100 גרם פטריות שמפיניון מחולקות לרבעים או שלמות אם הן קטנות
600 מ ציר עןף
30 גרם קמח לבן
100 גרם חזה אווז
אופן ההכנה
1.מחממים תנור מראש ל-170 מעלות צלסיוס.
מכניסים את הבצל לסיר קטן עם רצועות חזה אווז, מכסים במים קרים ומרתיחים.
מסננים ושוטפים במים קרים.
ממיסים 60 גרם מהחמאה,בקדרה חסינת אש בקיבולת של 2.5 ליטר.
מוסיפים את חתיכות העוף,בקבוצות קטנות כשצד העור כלפי מטה ומטגנים משך 10 דקות או עד שמשחימים היטב.
מוציאים מן הסיר וטופחים במגבות נייר לספיגת השומן.
2.מוציאים את השומן המיותר מן הקדרה,משאירים כ-2 כפות ומוסיפים את חזה האווז,הבצלים והפטריות.
מטגנים כ-3 דקות או עד שמשחים קלות ומוציאים מן הקדרה.
ממיסים את שאר החמאה בקדרה,מוסיפים את הקמח ובוחשים בעזרת כף עץ,תוך קירצוף תחתית הקדרה.
מבשלים משך 3 דקות או עד שמזהיב קלות.
מוסיפים בהדרגה את ציר העוף ובוחשים ללא הפסקה עד שמתקבל רוטב חלק.
להקפיד לא להרתיח.
3.מחזירים את העוף לסיר שבו נמצא זר עשבי התיבול,מתבלים במלח ופלפל,מניחים את חזה האווזהבצל,והפטריות מעל.
מביאים לידי רתיחה,מכסים וממשיכים לבשל במשך 45 דקות,או עד שהעוף נמצא רך בדקירת מזלג והנוזלים צלולים,לא ורודים.
4.מעבירים את העוף לכלי הגשה.
בעזרת כף מחורצת שולים את חזה האווז והירקות ומפזרים מעל לעוף.
מכסים כדי לשמור על החום אם נחוץ.
מרתיחים את הרוטב עד שיגיע לדרגת סמיכות של סירופ.
מתבלים את הרוטב ויוצקים על העוף מפזרים מעל את הפטרוזליה ומגישים בלוויית אורז,פסטה,כופתאות או תפוחי אדמה מבושלים.
מגיש:
מקור: סטימצקי
שתף את המתכון