חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קדרת עוף עם פטריות ובצלים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קדרת עוף עם פטריות ובצלים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
60 גרם ללא הקליפה וחתוך לרצועות של 1 ס
12 בצלי פנינה או בצלים לכבישה
זר עשבי תבלין טריים
80 גרם חמאה ללא מלח
1.5 ק עוף מחולק ל-8 חתיכות
פטרוזליה טרייה קצוצה לקישוט
100 גרם פטריות שמפיניון מחולקות לרבעים או שלמות אם הן קטנות
600 מ ציר עןף
30 גרם קמח לבן
100 גרם חזה אווז
אופן ההכנה
1.מחממים תנור מראש ל-170 מעלות צלסיוס.
מכניסים את הבצל לסיר קטן עם רצועות חזה אווז, מכסים במים קרים ומרתיחים.
מסננים ושוטפים במים קרים.
ממיסים 60 גרם מהחמאה,בקדרה חסינת אש בקיבולת של 2.5 ליטר.
מוסיפים את חתיכות העוף,בקבוצות קטנות כשצד העור כלפי מטה ומטגנים משך 10 דקות או עד שמשחימים היטב.
מוציאים מן הסיר וטופחים במגבות נייר לספיגת השומן.
2.מוציאים את השומן המיותר מן הקדרה,משאירים כ-2 כפות ומוסיפים את חזה האווז,הבצלים והפטריות.
מטגנים כ-3 דקות או עד שמשחים קלות ומוציאים מן הקדרה.
ממיסים את שאר החמאה בקדרה,מוסיפים את הקמח ובוחשים בעזרת כף עץ,תוך קירצוף תחתית הקדרה.
מבשלים משך 3 דקות או עד שמזהיב קלות.
מוסיפים בהדרגה את ציר העוף ובוחשים ללא הפסקה עד שמתקבל רוטב חלק.
להקפיד לא להרתיח.
3.מחזירים את העוף לסיר שבו נמצא זר עשבי התיבול,מתבלים במלח ופלפל,מניחים את חזה האווזהבצל,והפטריות מעל.
מביאים לידי רתיחה,מכסים וממשיכים לבשל במשך 45 דקות,או עד שהעוף נמצא רך בדקירת מזלג והנוזלים צלולים,לא ורודים.
4.מעבירים את העוף לכלי הגשה.
בעזרת כף מחורצת שולים את חזה האווז והירקות ומפזרים מעל לעוף.
מכסים כדי לשמור על החום אם נחוץ.
מרתיחים את הרוטב עד שיגיע לדרגת סמיכות של סירופ.
מתבלים את הרוטב ויוצקים על העוף מפזרים מעל את הפטרוזליה ומגישים בלוויית אורז,פסטה,כופתאות או תפוחי אדמה מבושלים.
מגיש: mellow
מקור: סטימצקי
שתף את המתכון