חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ריזוטו (אורז) בסיסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ריזוטו בסיסי 2 מנות
ריזוטו (אורז) בסיסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ריזוטו בסיסי 2 מנות
הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבים:
200 מ"ל אורז מסוג ארבוריו
ליטר ציר ירקות או תיבוליות קנור ירקות
1 בצל גדול
2 שיני שום – חתוכות קטן
1/2 כוס יין לבן
גבינת פרמזן מגוררת לפי הטעם
קוביית חמאה
אופן ההכנה
ההכנה:
לפני הכול מחממים את ציר הירקות כאשר הגיע לרתיחה מנמיכים את האש ושומרים בלהבה ליד.
חותכים את הבצל לקוביות קטנות, בסיר רחב בעל תחתית עבה אשר בו חומם מעט שמן זית, מטגנים אותו כ 2-3 דקות עד שנעשה רך בעל מראה שקוף, מוסיפים את שיני השום וממשיכים לטגן כ-2 דקות נוספות, מוסיפים את האורז ומטגנים על אש בינונית, מערבבים כל הזמן שלא ידבק ויישרף, עד שמתקבל מראה שקוף.
מוסיפים את היין הלבן ומחכים שייספג באורז ויתאדה.
כעט מתחילים להוסיף לאורז בעזרת מצקת כל פעם מעט מציר הירקות תוך כדי ערבוב של האורז, לא להוסיף יותר מידי ציר רק מעט ובתהליך של כ -15-20 האורז יהיה מוכן.
תהליך זה דורש סבלנות אך מלווה ביופי בישולי ביתי המתרכז סביב הכיריים, לא לשכוח לערבב על מנת שיתקבל בישול אחיד לכל האורז, בסופו של דבר האורז צריך להיות אל דנטה.(קשיח בנגיסה)
מורידים מהאש מוסיפים את החמאה והפרמזן מערבבים, ומגישים.
מגיש: dor_il
מקור: איטליה
שתף את המתכון