הוראות הכנה
מרכיבים
4 סטייקים של דג לבן (לוקוס)
½ כוס שמן זית
3 בצלים בינוניים קצוצים דק
2 גזרים פרוסים דק
קורט מלח
מס` גרגירי סוכר
פטרוזיליה קצוצה
כוס חומץ בן יין
3 כוסות מים
3 חלמוני ביצה
מיץ מ- 1 לימון
זעפרן
אופן ההכנה
לתוך מחבת עמוק עם שמן זית שמים בצל, מעל גזר, זעפרן, סוכר, מלח
ומשאירים על אש בינונית בלי לבחוש יותר מדי עד שהבצל מאודה היטב.
אחר כך מוסיפים פטרוזיליה, חומץ בין יין ומים. (כשהמים מתחילים
לרתוח יש לטעום את המרק עם צריך להוסיף עוד מלח). מוסיפים את פילה
הדג למרק מחליש את האש ונותן למרק להתבשל למשך 10 דקות ללא רתיחה.
לתוך קערה שמים חלמוני ביצים, מיץ לימון, יוצקים מעט מהמרק ומערבבים.
לאחר שהוצאנו את נתחי פילה הדג מהמחבת מוסיפים את תערובת הקערה למחבת
ומחמימים מעט ללא רתיחה.
בתוך צלחת המרק שמים חתיכת פילה דג, תערובת המרק וניתן להוסיף פפריקה
מתוקה וקינמון מעל לקישוט.
מגיש:
מקור: טעמים
שתף את המתכון