הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים:
500 גר' פסטה פנה
לרוטב בשאמל:
50 גר' חמאה
50 גר' קמח
21 2 כוסות חלב
מלח, פלפל שחור טחון טרי
מעט אגוז מוסקט טחון
חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת דק
חצי כוס גבינת אמנטל מגורדת דק
אופן ההכנה
מבשלים את האטריות בהרבה מי מלח ע שהן עשויות דיין. מסננים היטב, שוטפים במי ברז, מערבבים עם מעט שמן, שלא תידבקנה האיטריות זו לזו.
מכינים את הבשאמל: שמים בסיר את החמאה וכשהיא חמה מוסיפים פנימה את הקמח. מערבבים בשפכטל עץ, ומקפידים שקמח לא יישרף.
מוסיפים את החלב, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. טורפים תוך בישול עד שהתערובת חלקה. מעבירים את הרוטב דרך מסננת.
מוסיפים לתערובת את שני סוגי הגבינה ומערבבים.
שמים את האטריות בכלי חסין חום. יוצקים עליהן את הרוטב. מפזרים מעל עוד מעט פרמזן.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך כ-40 דקות עד פני המאפה שחומים.
מגיש:
מקור: שיעור פרטי עם אהרוני
שתף את המתכון