חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק אפונה הולנדי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק אפונה הולנדי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אפונה ירוקה יבשה
750 גר' בשר אווז מעושן (רצוי ירכיים)
10 כוסות מים
1 גבעול סלרי קצוץ עם העלים
1 גזר קצוץ
1 בצל קצוץ
1 כרישה גדולה שטופה היטב ופרוסה
1 תפו"א קצוץ
פרוסות קבנוס ופטרוזיליה לעיטור
אופן ההכנה
בוררים את האפונה ומשרים במים לכמה שעות-לילה. שמים את הבשר, האפונה המסוננת, המים, הסלרי, הגזר והבצל בסיר גדול. מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה עד לרתיחה או עד שהאפונה מתרככת.
מוסיפים את הכרישה ותפו"א ומבשלים במשך 30 דק' או עד שהירקות רכים.
מוציאים את בשר האווז מן הסיר, מפרידים את הבשר מהעצמות. את הבשר קוצצים ומחזירים לסיר.
מצננים מעט. מעבדים בבלנדר לתערובת חלקה. מעבירים את התערובת דרך מסננת. מחזירים את הנוזל לסיר ומחממים היטב.
מעטרים בפרוסות קבנוס ופטרוזיליה, מגישים עם לחם.
הערות:
ניתן להכין רק סמיך יותר אם לא מסננים.
ניתן להמיר את האפונה בעדשים אדומות או צהובות.
מגיש: mellow
מקור: בישול עולמי
שתף את המתכון