הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר' גזר
1 בצל גדול
60 גר' חמאה
1 כף קמח
5 כוסות מרק ירקות צח
3/4 כוס שמנת מתוקה
מלח, פלפל
עירית לעיטור
אופן ההכנה
קולפים את הגזרים. חותכים את הגזרים והבצל לפרוסות דקות.
מחממים את החמאה בסיר גדול, מוסיפים את הגזר והבצל, ומערבבים תוך בישול על אש קטנה עד שהבצל רך.
מוסיפים את הקמח ומערבבים. מסירים מהאש, מוסיפים את המרק, ומערבבים לתערובת אחידה. מחזירים לאש ומבשלים על אש קטנה עד שהמרק רותח ומתעבה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עוד 25 דק' או עד שהגזר רך.
מעבירים למעבד מזון ומעבדים לתערובת חלקה.
מחזירים את המרק לסיר, מוסיפים את השמנת המתוקה, מלח ופלפל ומחממים היטב תוך בחישה.
מגישים בעיטור עירית קצוצה.
מגיש:
מקור: בישול עולמי
שתף את המתכון