הוראות הכנה
מרכיבים
4 כוסות ציר מרק עוף/בשר
250 גרם אטריות אורז רחבות
2 כפות גרגרי פלפל
1 ראש שום
2 כפות בצל לבן/ירוק חתוך
2 כפות פטרוזיליה חתוכה
2 כפות שמן שומשום
1 כף שמן צ'ילי
1 כף רוטב דגים
1 כף ליים סחוט
1 כף רוטב סויה
2 כפיות סוכר
קורט מכל אחד: פלפל, מלח, אניס קינמון וג'ינג'ר.
תוספות אפשריות: שמן שומשום, שמן צ'ילי, רוטב דגים, רוטב סויה, רוטב צ'ילי.
אופן ההכנה
להכניס לסיר את כוסות הציר, השום והפלפל ולהביא לרתיחה.
להוסיף את שאר המצרכים, לבד מהאטריות, הבצל והפטרוזיליה ולבשל כחמש דקות.
לפני ההגשה להוסיף את הבצל והפטרוזיליה.
בינתיים, לבשל את האטריות יחד עם מים מספיקים בסיר למשך כעשרים דקות - ולהוסיף למרק ממש לפני ההגשה - אחרת האטריות עלולות להפוך לעיסתיות.
להגיש בקערות מרק גדולות, למלא את מחציתן אטריות, אחר-כך לשפוך את הציר עד למילוי 3/4 הקערה, ולהוסיף את התוספות האפשריות - לפי הטעם.
מגיש:
מקור: www.sini.co.il
שתף את המתכון