הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם אטריות אודון עגולות
2 כפות שמן
3 שיני שום כתושות
1 כף מחית קארי אדום
400 מ"ל חלב קוקוס
30 גרם אבקת חלב קוקוס
500 גרם חזה עוף חתוך
2.5 כוסות ציר מרק עוף
2 כפיות אבקת קארי
1/4 כפית אבקת כורכום
3 כפות רוטב דגים נאמפלה
1 כפית סוכר
1 כוס כרוב חתוך
1.5 כפיות מיץ לימון
2 בצלים ירוקים חתוכים
2 לימונים חתוכים
אופן ההכנה
למלא 3/4 סיר במים מומלחים ולהביא לרתיחה. להכניס את האטריות ולערבב. להביא לרתיחה שנייה ולבשל עד שהאטריות יתרככו מעט.
להעביר את האטריות למסננת, לשטוף במים קרים ולחלק אותן לארבע קעריות מרק עמוקות.
לחמם את השמן בסיר אחר, להוסיף את השום, לטגן קלות עד שיזהיב. להוסיף את מחית הקארי האדום, לטגן שנית מספר שניות.
למלא כוס עד מחציתה חלב קוקוס ולהוסיף את אבקת חלב הקוקוס ולערבב היטב. להעלות מעט את חום האש, ולהוסיף את התערובת לסיר. לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
להוסיף את העוף ולטגן קלות, ולהוסיף את שאריות חלב הקוקוס, ציר מרק העוף, אבקת הקארי, אבקת הכורכום, רוטב הדגים והסוכר, ולערבב היטב.
לבשל חמש דקות, ואחר להוסיף את הכרוב ולבשל דקה נוספת ולהוריד מהאש.
לפני ההגשה להוסיף מעט מיץ לימון, לשפוך את המרק על האטריות שבקערות ההגשה, ולפזר מעט בצל ירוק בכל קערה. את הלימונים, להניח לצד המנות.
מגיש:
מקור: https://www.sini.co.il
שתף את המתכון