הוראות הכנה
מרכיבים
10 ביצים מופרדות לחלבון וחלמון
1-עד 1/4 1 כוס סוכר
5 שקיות סוכר וניל
1 שקית אינסטנט פודינג
2 קופסאות ריץ' להקצפה קטן או אחד גדול
לטעם קפה להוסיף
1 כף גדושה נס קפה
לטעם תות בננה
להוסיף בננה אחת + קופסה קטנה של תות
אשר מרסקים אותם בבלנדר עם טיפת מיץ לימון
ולגלידת תות בננה אין צורך באינסטנט פודינג וניל
לציפוי על הגלידה
ניתן לטעם וניל/קפה
לרסק שוקולד מעל, או על כל מנה לשפוך סירופ שוקולד.
או ציפוי "קרנץ'" מיוחד
לתבנית גדולה:
4 כוסות פיצפוצי אורז (דגני בוקר)
3/4 כוס סוכר חום
1 שקית קטנה 100 גרם קוקוס טחון
1 שקית 100 גרם אגוזים קצוצים
100 גרם מרגרינה עדיף "מחמאה"
את כל זה לערבב לכמו בצק לדאוג שהמרגרינה תתרכך
להכניס לתבנית ולאפות כ-10 דקות עד שמשחים טיפה
וזאת לפזר כשהגלידה כבר קפואה ולהדביק מעל הגלידה.
אופן ההכנה
להקציף את 2 הריץ' לקצף יציב ולשמור בקערה גדולה בצד.
להקציף החלבונים, וכשקצת קשה להוסיף הסוכר
להאט את מהירות המקצף ולהוסיף החלמונים + סוכר הוניל + האינסטנט פודינג
כשהקצף יציב לערבב בצורת עטיפה את הקצף + הריץ'.
לטעם הקפה להוסיף לקצף הביצים את כף הקפה
לטעם תות בננה להוסיף לקצף הביצים(ללא אינסטנט הפודינג)
את תות הבננה וטיפת הלימון שרוסקו בבלנדר.
מעל גלידת תות בננה ניתן לפזר על כל מנה פרוסות תות ובננה (שהושרו במעט מיץ לימון כדי שלא ישחירו) ומעט סוכר למתיקות התות.
מגיש:
מקור: המצאה אישית
שתף את המתכון