חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תבשיל בשר וחומוס מרוקאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל בשר וחומוס מרוקאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר שריר, או פילה מדומה
4 בצלים גדולים
צרור גדול של פטרוזליה
3- 4 גבעולי כרפס רחוצים
2 כוסות חומוס מבושל( אפשר של סנפרוסט, ואז צריך רק להפשיר)
1/3 כוס שמן( לא זית, רצוי קנולה)
מלח, פלפל שחור, כף גדושה פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס, לפי הסיבולת( שיהיה פיקנטי, לא חריף מאד)
אופן ההכנה
מבשלים את הבשר בסיר לחץ 1/2 שעה. מוציאים מהמים, מצננים ומשהים שעה.
פורסים לפרוסות לא עבות,ואת הפרוסות לקוביות בינוניות.
קוצצים דק את הבצל והפטרוזיליה.בסיר גדול, רחב ושטוח מחממים את השמן.מוסיפים את הירקות, מאדים דקה, מוסיפים את הבשר , החומוס והתבלינים, מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים אש למינימום, מכסים את הסיר, ומבשלים לפחות שעה.
מכאן התבשיל צריך בייביסיטר. יש לבחוש מפעם לפעם, ולהוסיף מים רותחים אם חסרים נוזלים.
ככל שזמן הבישול ארוך יותר, הטעם משובח יותר.בסוף הבישול, הבצל ,הכרפס והפטרוזיליה ממש נמסים, ומתקבל תבשיל בצבע בורדו משגע.
צריך להשאיר מספיק נוזלים שישמשו להגשה עם קוסקוס, אך שיהיה נזיד ולא מרק.
מגיש: B_and_B
מקור: זברה הבשלנית
שתף את המתכון