הוראות הכנה
מרכיבים
צנצנת ריבת פטל ללא פרי
¼ כוס שרי דובדבנים
2 כפות ליקר תפוזים
3 חלבונים
מעט שמן
מעט סוכר
לרוטב: 200 גרם פטל טרי
¼ כוס ליקר פטל
כף סוכר
אופן ההכנה
מורחים פנים של כלי סופלה (כלי קטן חסין אש) במעט שמן, בעזרת מברשת. מפזרים סוכר בפנים ומוציאים את יתרת הסוכר שלא נדבק. מצמצמים בסיר קטן את ריבת הפטל עם השרי עד לקבלת בלילה סמיכה, מעבירים לקערה מוסיפים ליקר תפוזים ומצננים מעט. מקציפים את החלבונים ומקפלים את הקצפת אל תוך הריבה המצומצמת עד לקבלת מרקם אחיד. ממלאים את כלי הסופלה בתערובת ומכניסים לתנור למשך 10 עד 15 דקות בחום של 160 מעלות.
את מצרכי הרוטב יש לשים בסיר קטן ולבשל ביחד עד להסמכה. מגישים את הסופלה חם עם כף רוטב חם מעליו.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון