חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


באגט / בגט
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כדאי להשתמש בתבנית הגלית של הבאגטים אבל יוצא טוב גם בלי.
באגט / בגט
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כדאי להשתמש בתבנית הגלית של הבאגטים אבל יוצא טוב גם בלי.
הוראות הכנה
מרכיבים
שלב א'
1+1/2 כוס קמח שטיבל 2
1+1/2 כוס מים חמימים
1/2 כפית סוכר
1 כף שטוחה שמרים יבשים
שלב ב'
1+3/4 כוס קמח רגיל
1 כפית מלח
שלב ג'
ביצה טרופה+מעט מים (להברשה)
אופן ההכנה
שלב א'
להמיס שמרים+מים+סוכר בקערה עד להיוצרות תסיסה
להוסיף קמח ולערבב לבצק רך מאד
לעטוף את הקערה בנילון ולהניח לכ-שעתים או יותר עד להשלשת הנפח ו"נפילת" הבצק
שלב ב'
להוסיף מצרכים משלב 2 וללוש כ-8 -10 דקות לקבלת בצק רך וגמיש
להניח לתפיחה בקערה משומנת מכוסה בנילון עד להכפלת נפח (כשעה וחצי -שעתיים)
להוציא אויר ללוש מעט ולחלק לשני חלקים
כל חלק לרדד למלבן ולגלגל לרולדה מהצד הארוך של המלבן
לצבוט בקצוות ליצירת קצוות מחודדים
להניח בתבנית כשה"תפר" כלפי מטה
להתפיח את הבגטים המוכנים (כשעתיים או יותר)
לקראת סיום התפיחה לחרוץ חריצים אלכסוניים ולחכות עד שיפתחו מעט במהלך התפיחה
לחמם תנור לחום גבוה ולהכניס תבנית עם חצי כוס מים ליצירת אדים
שלב ג'
להבריש את הבגטים בביצה טרופה +במים
לאפות בתנור עד לקבלת צבע זהוב שחום -בערך 30 דקות
מגיש: mellow
מקור:
שתף את המתכון