חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גראטין תפוחי אדמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גראטין תפוחי אדמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 ק"ג תפוחי אדמה
2 בצלים ירוקים, קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות דק
1 כף עלי טימין
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
קורט אגוז מוסקט מגורר
1 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה
20 גרם חמאה קרה, חתוכה לקובויות קטנות
תבנית קרמיקה או פיירקס
אופן ההכנה
מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים הכי דק שאפשר
מערבבים בקערה קטנה את הבצל עם השום, הטימין והתבלינים
מערבבים בקערה נפרדת את החלב והשמנת.
מחממים תנור לחום נמוך 160 מעלות
עורכים על תחתית התבנית שכבה דקה של פרוסות תפוחי-אדמה, כשהפרוסות חופפות כמו שמסדרים פרוסות פרי על טארט. זורים מעל מעט מתערובת התבלינים, ומסדרים עוד שכבה של תפוחי אדמה. ממשיכים כך עד שהחומרים נגמרים, ומסיימים בשכבת פרוסות תפוחי אדמה. גובה הגראטין לא צריך לעלות על שלושה רבעים מגובה התבנית
יוצקים לתבנית מתערובת החלב והשמנת, רק עד שהתערובת מגיעה לגובה פני השכבה העליונה. חשוב לא להטביע את הגראטין!
מכסים ביריעת אלומניום, ואופים חצי שעה.
מסירים את יריעת האלומיניום, מנקדים את פני הגראטין בקוביות חמאה, וממשיכים לאפות בחום נמוך כשעתיים נוספות, עד שהגראטין שחום ויפה וכל הנוזלים שבו נספגו בתפוחי האדמה.
מגיש: mellow
מקור:
שתף את המתכון