הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 ק"ג תפוחי אדמה
2 בצלים ירוקים, קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות דק
1 כף עלי טימין
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
קורט אגוז מוסקט מגורר
1 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה
20 גרם חמאה קרה, חתוכה לקובויות קטנות
תבנית קרמיקה או פיירקס
אופן ההכנה
מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים הכי דק שאפשר
מערבבים בקערה קטנה את הבצל עם השום, הטימין והתבלינים
מערבבים בקערה נפרדת את החלב והשמנת.
מחממים תנור לחום נמוך 160 מעלות
עורכים על תחתית התבנית שכבה דקה של פרוסות תפוחי-אדמה, כשהפרוסות חופפות כמו שמסדרים פרוסות פרי על טארט. זורים מעל מעט מתערובת התבלינים, ומסדרים עוד שכבה של תפוחי אדמה. ממשיכים כך עד שהחומרים נגמרים, ומסיימים בשכבת פרוסות תפוחי אדמה. גובה הגראטין לא צריך לעלות על שלושה רבעים מגובה התבנית
יוצקים לתבנית מתערובת החלב והשמנת, רק עד שהתערובת מגיעה לגובה פני השכבה העליונה. חשוב לא להטביע את הגראטין!
מכסים ביריעת אלומניום, ואופים חצי שעה.
מסירים את יריעת האלומיניום, מנקדים את פני הגראטין בקוביות חמאה, וממשיכים לאפות בחום נמוך כשעתיים נוספות, עד שהגראטין שחום ויפה וכל הנוזלים שבו נספגו בתפוחי האדמה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון