הוראות הכנה
מרכיבים
לחביתיות:
2 ביצים טרופות
1/4 כפית מלח דק
1 כפית חמאה רכה
1/4 כוס קמח
1 כוס חלב
למלית:
גביע גבינה לבנה רכה
2-3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפת לימון מגוררת דק
1/2 כוס צימוקים בהירים
1/3 כוס ליקר תפוזים.
לקישוט:
פלחי אפרסקים משומרים בסירופ ועלי נענע טריים.
אופן ההכנה
1. בוללים הביצים, המלח, החמאה והחלב בעזרת מטרפה. מוסיפים את הקמח בהדרגה וטורפים עד לתערובת חלקה. מומלץ להכין שלב זה במעבד מזון. משהים במקרר לחצי שעה.
2. מכניסים את הצימוקים לקערית קטנה ויוצקים עליהם מים רותחים. משהים 2-3 דקות, מסננים ומחזירים לקערית. יוצקים על הצימוקים את הליקר ומשהים בצד.
3. מטגנים חביתיות אחת אחת ובגמר הטיגון מניחים אותן האחת על גבי השנייה ומכסים ביריעת ניילון, למניעת התייבשות.
4. מכינים תערובת של גבינה, סוכר, וניל וקליפת לימון. מסננים את הצימוקים מהליקר, מוסיפים אותם לתערובת הגבינה ומערבבים.
5. מניחים כף מלית על כל חביתיה, מקפלים ומסדרים מנות יפות להגשה. כל 2 חביתיות מהוות מנה ולידן מניחים פלחי אפרסק ועלי נענע. מגישים חם או קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון