הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים בינוניים - מלח
1/3 כוס שמן בישול
רוטב הבשר:
1 בצל בינוני
2 כפות שמן זית
500 גרם בשר בקר טחון
1 שום קצוץ שן אחת
1/2 כפית אורגנו
1/2 כפית טימין
קורט קינמון
קורט פלפל שחור 1
1 רסק עגבניות (קטן)
1/2 כוס מים
מלח
רוטב לבן:
2 כפיות מרגרינה לאפיה
2 כפות קמח
1 כוס מים
2 ביצים
1/2 כפית מלח
קורט אגוז מוסקט מגורד
אופן ההכנה
1. מנקים את החצילים בקצוות. אין צורך לא לקלף אותם.
פורסים את החצילים לאורכם, לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
בוזקים מלח על פרוסות החצילים ומשהים כ- 20 דקות בכדי להוציא את הנוזלים המרים מהחציל.
לשטוף במים קרים, ליבש ולטגן את הפרוסות טיגון קל בשמן זית.
2. לקצוץ בצל ולטגן קלות בשמן זית.
להוסיף את הבשר הטחון לבצל המטוגן באותו הסיר ולטגן עד להזהבה.
בעת הטיגון לבחוש בכף עץ בכדי לפורר את הבשר לפירורים ולטגנם היטב 10 דקות.
3. להוסיף את השום, התבלינים ואת רסק העגבניות. לבחוש ולהקטין את האש.
להוסיף כחצי כוס מים, לכסות את הכלי ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה.
מפעם לפעם לבחוש כדי למנוע היחרכות. יתכן ויהיה צורך להוסיף מעט מים חמים.
לטעום ולהוסיף מלח ע"פ הצורך.
הכנת רוטב לבן:
4. בסיר בינוני להמיס את המרגרינה ולהוסיף את הקמח.
לבחוש היטב למשך 2-3 דקות ולהוסיף את המים תוך כדי בחישה מתמדת.
להביא את הרוטב לידי רתיחה איטית ולבשל עד שהתערובת מתעבה. להסיר מהאש
5. לטרוף את הביצים. להוסיף מעט מהרוטב החם אליהם ואז להחזיר הכל, בבחישה,
לרוטב. להוסיף גם את המלח ואגוז מוסקט.
6. לסדר שליש מהחצילים בשכבה על תבנית אפייה ששוליה גבוהים, או בתוך כל כלי חסין-אש היכול להכיל את המוסקה. לכסות את החצילים במחצית רוטב הבשר ולסדר שליש מהחצילים בשכבה נוספת.
לכסות את הרוטב שנותר ולסיים בחצילים.
7. לצוק את הרוטב הלבן מעל החצילים, לאפות בתנור בחום בינוני למשך 40 דקות או עד שהרוטב הלבן מקבל גוון מושחם יפה. לצנן מעט.
לחלק את המוסקה למנות מרובעות ולהגיש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון