הוראות הכנה
מרכיבים
6 קישואים צעירים / זוקיני
3 כפות שמן זית
מלח גס
אב' בויון עוף
חצי כפית עד כפית אגוז מוסקט מגורר
פלפל גרוס גס-בינוני
אופן ההכנה
חותכים את הקישואים לז'וליינים או לאצבעות דקות (הכי נוח במנדולינה). מניחים במסננת ל- 10 דקות. לוחצים מעט על הקישואים בכדי להוציא את הנוזלים.
מחממים את שמן הזית בסיר כבד, עד שהוא מעלה מעט עשן. מוסיפים את הקישואים בבת אחת ומערבבים במהירות אך בעדינות בכדי שהשמן "יעטוף" את הקישואים. מערבבים מדי פעם במשך 5 דקות.
מוסיפים מלח ומעט אבקת בויון עוף, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם. מערבבים מעט ומנמיכים את האש. מבשלים עוד כ- 5 דקות או עד שהקישואים רכים לגמרי.
רוטב מצויין ופשוט:
גביע שמנת חמוצה - "שמנת של פעם" 27%
מלח שולחן
פלפל גרוס גם
מעט מאוד אגוז מוסקט - קורט קטן
שן שום כתושה
מערבבים את חומרי הרוטב ונותנים לו "לנוח" לפחות חצי שעה. מגישים עם הקישואים - כל אחד יוצק לו קצת על הקישואים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון