הוראות הכנה
מרכיבים
לכדורי הבשר:
175 גר' כבד עוף
½ קג' חזה עוף טחון - רצוי טרי
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצים
מלח, לפי הטעם
פלפל טחון טרי, לפי הטעם
1 כפית רוטב וורצ'סטר
2 כפות פירורי לחם
פרוסת חלה רטובה
לרוטב:
½ ליטר מיץ עגבניות
מלח ופלפל טחון טרי, לפי הטעם
1 כפית רוטב וורצ'סטר
¼ כפית סוכר
2 כפות מיץ לימון טבעי
לאורז:
1 כוס אורז לבן
1 ביצה
¼ 2 כוסות מים
25 גר' מרגרינה
מעט מלח
אופן ההכנה
כדורי הבשר:
1. לאחר צליית הכבד (בשל דרישות הכשרות) טוחנים את הכבד.
2. לערבב עם בשר העוף הטחון ויתר המצרכים בקערה.
3. ליצור כדורים בגודל של כ-5 ס"מ.
4. לטגן בשמן, במחבת בינונית, עד לגוון חום.
5. להעביר את כדורי הבשר לסיר בינוני ולהוסיף את מצרכי הרוטב.
6. לבשל כ- 30 דקות, בסיר מכוסה חלקית, עד שהרוטב מסמיך.
7. להגיש על מצע אורז.
להכנת האורז:
1. להרתיח את המים בתוספת המרגרינה והמלח.
2. להוסיף למים הרותחים את כוס האורז.
3. לכסות היטב את הסיר ולבשל על אש נמוכה במשך 20 דקות.
4. לאחר 20 דקות לכבות ולהשאיר מכוסה למשך 5 דקות נוספות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון