הוראות הכנה
מרכיבים
1. קופסה של בצק תורכי קפוא מוכן מגולגל או למי שאוהב להתעסק עם הבצק - בצק עלים רגיל.
(הבצק התורכי בא בחבילה של 600 גר' והוא מתאים להכנת 3 נקניקי מאפה. בצק העלים בא בחבילות של ק"ג ולכן ישאר ממנו עודף להכנת מאכלים שונים כגון בורקס וכו').
2. 1/2 ק"ג בשר בקר טחון.
3. בצל.
4. צנוברים.
5. ביצה.
6. שומשום.
7. פירורי לחם.
8. אבקת מרק פטריות.
אופן ההכנה
1. מפשירים לגמרי את הבשר אם הוא נקנה קפוא.
2. מפשירים את הבצק (תורכי או עלים) עד שהוא רך למגע אך לא יותר מדי.
3. מחממים תנור או טוסטר אובן גדול ל200 מעלות.
4. מטגנים בשמן קל חצי בצל (או שלם למי שאוהב הרבה) בסיר, עד שהוא משנה את צבעו אך לא נשרף.
5. מוסיפים את הבשר והצנוברים לסיר עם הבצל המטוגן ומערבבים עד שהבשר משנה צבעו למעין חום-אפור.
6. אחרי שהבשר "נסגר" והוא מעורבב טוב עם הבצל והצנוברים, מורידים מהאש.
7. משטחים את הבצק (אם זהו בצק תורכי כל שעליכם לעשות הוא לגלגל אותו כך שיהיה מונח לפניכם בצק בגודל של נייר A4.
8. מניחים 1/3 מכמות הבשר עם הצנוברים והבצל לאורכו של הבצק כך שתוכלו לגלגל את הבצק יחד עם הבשר וליצור נקניק, בדומה לשטרודל או רולדה.
9. אחרי הגלגול אמור להיות לפניכם צינור בצק ובתוכו הבשר.
10. חוזרים על התהליך עד שנגמר הבשר. צריכים לצאת 3 נקניקים.
11. מניחים את הנקניקים בתבנית עם נייר אפיה, מורחים ביצה בעזרת מברשת ומפזרים שומשום למעלה.
12. מכניסים את התבנית לתנור לכ-25 דקות, או עד שהוא נראה מוכן (קל מאוד להבחין).
13. בתיאבון.
מגיש:
מקור: אמא
שתף את המתכון