הוראות הכנה
מרכיבים
6 גבעולי בצל ירוק
1 כף שמן
450 גר' תפו"א קלופים וחתוכים
2 גזרים חתוכים
1 כרישה גדולה שטופה היטב וקצוצה
1 כף טימין
5 שיני שום כתושות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל
200 גר' עלי תרד קפואים, מופשרים וקצוצים
200 גר' עלי חסה קצוצים
200 גר' עלי חמציץ קצוצים
8 כוסות מרק ירקות צח או מים
1 כוס חלב
3 חלמוני ביצים
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל הירוק. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים תפו"א, גזר, כרישה, בצל ירוק, טימין, שום, פטרוזיליה ומלח.
מבשלים תוך בחישה על אש בינונית 5 דק' או עד שהירקות רכים. מוסיפים עלי תרד, חסה וחמציץ, ומערבבים עד שהעלים מתרככים.
מוסיפים את המרק או המים ומבשלים 15 דק' או עד שהירקות רכים. מעבירים לבלנדר ומעבדים לתערובת חלקה.
מחזירים לסיר, מוסיפים חלב וחלמונים, וטורפים במקצף ידי. מחממים היטב על אש קטנה, בוחשים לעיתים תכופות.
מוסיפים מלח ופלפל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון