הוראות הכנה
מרכיבים
חצי קילו שעועית לבנה
1 פלפל אדום גדול (או גמבה)
חצי קילו בשר בקר (לגולש)
עצמות עם מח
בצל אחד
כף פפריקה
עלי סלרי
פטרוזיליה טריה
2 כפות אבקת מרק עוף קנור
מלח ופלפל לפי הטעם
ליטר וחצי מים
אופן ההכנה
משרים את השעועית ללילה.
לסיר מוסיפים שמן זית, מזהיבים את הבצל
מגררים את הפלפל האדום (בפומפיה גסה), ומוסיפים לבצל.
מוסיפים את הבשר והעצמות - וסוגרים את הבשר.
מוסיפים את השעועית.
מוסיפים ליטר וחצי מים (אפשר להוסיף עוד מים בסוף הבישול במידה והמרק סמיך מידי).
אפשר לבשל בסיר לחץ 3/4 שעה או בסיר רגיל שעה וחצי.
בסוף הבישול להוסיף את התבלינים, את עלי הסלרי ולבשל עוד כ- 10 דק'.
דקה לפני שמכבים, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה (לא הכרחי).
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון