הוראות הכנה
מרכיבים
6 שוקיים של אווז
3 בצלים גדולים פרוסים
2 שיני שום קצוצות דק
200 גרם צימוקים
150 גרם משמשים מיובשים
150 גרם שזיפים מיובשים
250 גרם פטריות שמפיניון חצויות
מים
מלח ופלפל
1 כוס יין אדום יבש
אופן ההכנה
מחממים סיר כבד על אש גבוהה ומניחים בו את שוקי האווז כאשר צד העור כלפי מטה (כך שוקי האווז יפרישו שומן). מטגנים את שוקי האווז בשומן שהפרישו עד להשחמה קלה ומוציאים מהסיר.
בשומן שנותר בסיר מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן כשתי דקות נוספות. מוסיפים את השום ומחזירים את שוקי האווז לסיר. מוסיפים את הפירות היבשים, מלח ופלפל, יין ומים עד כמחצית גובה שוקי האווז (לא מכסים את השוקיים בנוזלים). מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים.
מבשלים עם מכסה סגור כשעה. מקץ כשעה מסירים את המכה ובעזרת כף או מצקת מסירים את שכבת השמן והשומן שצפים למעלה.
מכניסים את הסיר הפתוח לתנור שחומם מראש למאתיים מעלות למשך כעשרים דקות לצורך השחמת השוקיים (יש לדאוג שצד העור של השוקיים יהיה כלפי מעלה).
מגישים חם בליווי אורז לבן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון