הוראות הכנה
מרכיבים
12 מצות
8 ביצים
¼ ק"ג בשר טחון
4-3 כפות פטרוסלנון קצוץ
½ כוס גרגרי צנובר
מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
אופן ההכנה
מטגנים את הבשר הטחון במחבת על אש קטנה במשך דקות אחדות
טורפים את הביצים יחד
מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עם הפטרוסלינון הקצוץ
מרטיבים את המצות
משמנים תבנית אפיה בהרבה שמן
מניחים שתי מצות זו על גבי זו בתחתית התבנית
מכסים את המצה העליונה בשכבת בשר וזרי עליה גרגרי צנובר
יוצקים מעט מבלילות הביצים
מכסים במצה וחוזרים שוב על התהליך.ממשיכים כך לסירוגין
השכבה העליונה גם היא של שתי מצות זו על גבי זו ועליהן גרגרי צנובר ושארית הביצים הטרופות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון