הוראות הכנה
מרכיבים
1/3 חבילה מרגרינה (כ-3 כפות)
1 כפית מלח
½1 כוסות קמח מצה עדין
5-4 ביצים
1 כף סוכר
1 כוס מים
אופן ההכנה
מרתיחים את המים עם המרגרינה, המלח והסוכר.
כשהמים רותחים מוסיפים את קמח המצה ובוחשים עד
שהעיסה תיפרד מדפנות הסיר.
מסירים את הסיר מעל האש ומוסיפים כל ביצה לחוד ובוחשים אחרי כל הוספה.
משהים את העיסה עד שתיצטנן.
יוצקים את העיסה בעזרת זקית לקישוט עוגות, על גבי תבנית שטוחה משומנת, ברווחים די גדולים.
פחזניות קטנות אלו יפות להגשה בציפוי שוקולד. במידה ורוצים בפחזניות גדולות למילוי, יוצרים מן הבצק כדורים בעזרת שתי כפות, ועורכים על התבנית המשומנת.
ממלאים את הפחזניות בקצפת, קרם או רפרפת סמיכה.
אפשר למלא גם במילוי לא מתוק כגון: כבד קצוץ, אטריות, גבינות וכו.
לאפות בחום בינוני כ- 50-40 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון