הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג כבד אווז פרוס לפרוסות בעובי של 1 ס"מ עד 1.5 ס"מ
4 בצלים קצוצים
2 כפות סוכר חום
2 כפות סוכר
100 גרם חמאה
2 לחמי בגט פרוסים בעובי של 1.5 ס"מ באלכסון
1 שן שום חצויה
מעט שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה
במחבת גדולה ממיסים את החמאה. מוסיפים את הבצל והסוכר ומאדים עד שהבצל הופך חום וסמיך. יש צורך לטעום ולוודא כי רמת המתיקות סבירה. מצננים.
מורחים על כל פרוסת בגט מהשום ומברישים קלות כל צד במעט שמן זית. קולים בתנור להשחמת הבאגט משני הצדדים אך לא באופן מוגזם מכיוון שיהיה צורך להכניסו לתנור שוב מאוחר יותר.
על כל צד של פרוסת כבד זורים מעט מלח ומעט פלפל שחור גרוס טרי. מחממים מחבת גדולה ומנחים בה את פרוסות כבד האווז. מטגנים קלות כשתי דקות מכל צד ומוציאים החוצה.
מניחים על כל פרוסת בגט מעט מריבת הבצל ופרוסת כבד אחת. מכניסים לתנור שחומם מראש למאה ושמונים מעלות לכחמש דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון