הוראות הכנה
מרכיבים
2 דגי קרפיון (במשקל ק"ג כל אחד)
2 בצלים
2 גזרים
1 ביצה
מלח ופלפל שחור גרוס, טרי
פירורי לחם (קמח מצה)
מעט סוכר
אופן ההכנה
חותכים קרפיון אחד לפרוסות רוחב בעובי 2 ס"מ (את הראש משאירים שלם). מניחים הכול בצלחת ובוזקים כפית שטוחה של מלח, 2 כפיות סוכר וגם פלפל שחור. שומרים בקירור 24 שעות. מסירים את הראש מהקרפיון השני ומוסיפים את הראש לצלחת שבמקרר.
נפטרים מהאדרה של הקרפיון השני וטוחנים את בשרו עם בצל אחד, ביצה, כפיות סוכר, כפית שטוחה מלח, פלפל שחורוכף פירורי לחם.
התערובת צריכה להתקבל מספיק סמיכה להכנת קציצות. אם היא דלילה מדיי, מוסיפים עוד פירורי לחם.
טועמים ומתקנים תיבול. שומרים את העיסה במקרר, בקערה נפרדת מהדגים ל- 24 שעות.אחרי 24 שעות מרתיחים 3 כוסות מים בכלי פיירקס או נירוסטה. ממלאים את החורים שבפרוסות הדגים בתערובת הבשר הטחון. מניחים במים הרותחים ומוסיפים פרוסות גזר, בצל שלם ואת ראשי הדגים.
המים צריכים לכסות אותם אך במעט. מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים להבה.מבשלים על אש קטנה בין שעה לשעתיים. מצננים במקרר ומגישים עם הרוטב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון