חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גפילט-פיש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גפילט-פיש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 דגי קרפיון (במשקל ק"ג כל אחד)
2 בצלים
2 גזרים
1 ביצה
מלח ופלפל שחור גרוס, טרי
פירורי לחם (קמח מצה)
מעט סוכר
אופן ההכנה
חותכים קרפיון אחד לפרוסות רוחב בעובי 2 ס"מ (את הראש משאירים שלם). מניחים הכול בצלחת ובוזקים כפית שטוחה של מלח, 2 כפיות סוכר וגם פלפל שחור. שומרים בקירור 24 שעות. מסירים את הראש מהקרפיון השני ומוסיפים את הראש לצלחת שבמקרר.
נפטרים מהאדרה של הקרפיון השני וטוחנים את בשרו עם בצל אחד, ביצה, כפיות סוכר, כפית שטוחה מלח, פלפל שחורוכף פירורי לחם.
התערובת צריכה להתקבל מספיק סמיכה להכנת קציצות. אם היא דלילה מדיי, מוסיפים עוד פירורי לחם.
טועמים ומתקנים תיבול. שומרים את העיסה במקרר, בקערה נפרדת מהדגים ל- 24 שעות.אחרי 24 שעות מרתיחים 3 כוסות מים בכלי פיירקס או נירוסטה. ממלאים את החורים שבפרוסות הדגים בתערובת הבשר הטחון. מניחים במים הרותחים ומוסיפים פרוסות גזר, בצל שלם ואת ראשי הדגים.
המים צריכים לכסות אותם אך במעט. מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים להבה.מבשלים על אש קטנה בין שעה לשעתיים. מצננים במקרר ומגישים עם הרוטב.
מגיש: goddess
מקור:
שתף את המתכון