הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים גדולים וקלים, פרוסים לרוחב לפרוסות עבות
לקציצות:
חצי ק"ג בשר בקר (כתף, צוואר) טחון מעורבב עם חצי ק"ג חזה עוף טחון
כף פירורי לחם
כף שום כתוש
כף כוסברה קצוצה
קורט כמון טחון
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לציפוי:
חצי כוס קמח (ועוד מעט לקימוח)
לרוטב:
בצל גדול קצוץ דק
2 כפות שום כתוש
2 כפות רסק עגבניות
מעט אבקת מרק (לא חובה)
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
ממליחים את החצילים ומניחים במסננת ל-30 דקות.
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה ויוצרים קציצות בעזרת כפות ידיים לחות.
מערבבים את הקמח עם מעט מלח ומוסיפים מים תוך כדי עירבוב, עד שנוצרת תערובת חלקה וסמיכה.
מחממים שמן לטיגון עמוק.
שוטפים ומנגבים את החצילים, מקמחים, מנערים את עודפי הקמח וטובלים בבלילת הקמח והמים.
מרכיבים סנדוויצ"ים: כל אחד מ-2 פרוסות חציל וקציצה ומטגנים בשמן החם עד להזהבה. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת ומניחים על מגבת נייר.
בסיר רחב מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, מניחים את סנדוויצ"י החצילים המטוגנים בשכבה אחת, יוצקים מים כדי כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה נמוכה שעה וחצי, עד שהרוטב מסמיך.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון