הוראות הכנה
מרכיבים
2 לשונות בקר קפואות
4 בצלים גדולים פרוסים
2 חבילות (½ ק"ג) פטריות שמפיניון פרוסות
2 כפות אבקת מרק עוף או בקר
2 כפות שמן זית
4 עלי דפנה מיובשים
10 גרגרי פלפל אנגלי
3 פלפל צ'ילי יבש
1 כף פלפל שחור גרוס טרי
1 כף מלח
4 שיני שום קלופות וחצויות
2 שיני שום קצוצות דק
1 כוס מים
סיר מים
אופן ההכנה
בסיר גדול מרתיחים את הלשונות בתוך מים עם השום, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, הצ'ילי, הפלפל השחור והמלח. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש לבישול של כשלושת רבעי השעה. מכבים את האש ומוציאים את הלשונות. מקלפים את העור שמסביב ללשונות בזהירות. פורסים את הלשונות ומסדרים יפה בתבנית לתנור.
במחבת גדולה מחממים את השמן. מטגנים קלות את הבצל עד שנהיה שקוף ומוסיפים את השום הקצוץ והפטריות. מטגנים/מבשלים במשך כחמש דקות ומוסיפים את אבקת המרק. מערבבים היטב ומוסיפים כוס מים. מערבבים היטב שוב עד שכל אבקת המרק נמסה ומכבים את האש. שופכים את תכולת המחבת על הלשונות בתבנית.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש למאתיים מעלות למשך כחצי שעה עד ארבעים דקות או עד שהבצל והפטריות מעל ללשון משחימים יפה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון