הוראות הכנה
מרכיבים
3 קרפיונים גדולים
2 בצלים גדולים
1-2 גזרים
חצי סלק
3 ביצים
מצה, חלה או קמח מצה
מלח, פלפל וסוכר
אופן ההכנה
בסיר גדול חותכים בצל, גזר וסלק ומוסיפים מעט מים. מוסיפים כ-3 כפות סוכר, פחות מכף מלח ובערך שליש כף פלפל ( ניתן לשנות את הכמויות בהתאם לטעם )
חוצים את ראש הדג לשניים ומורידים את העור מהדגים.
טוחנים את הדגים עם הבצל והמצה.
מערבבים את הדג הקצוץ, מוסיפים כף סוכר, כף מלח ומעט פלפל. מוסיפים מעט שמן, ביצים ומערבבים. להוסיף מים תוך כדי ערבוב ולערבב עד שמתקבלת עיסה חלקה ואוורירית.
מרתיחים את המים שבסיר. יוצרים כדורי דגים, מרטיבים את היד לפני כל יצרת כדור דג, שמים את הקציצות בסיר.
מבשלים 20 דקות כאשר המכסה סגור ולאחר מכן לפתוח מעט ולבשל סה"כ שעה וחצי.
מגיש:
מקור: ממבטחה של אמא
שתף את המתכון