הוראות הכנה
מרכיבים
דג סלמון קפוא
שני לימונים
עלי רוזמרין
שום כתוש
שליש כוס שמן זית
מלח
פלפל
אופן ההכנה
שלב ההכנה:
הוצא את הדג מהמקפיא ושים אותו בקערה ארוכה.
סחוט את הלימונים כך שהדג "טובל" במיץ הלימון.
תן לדג להפשיר כאשר כל חצי שעה בערך הפוך אותו כך ששני צדדיו יטבלו בלימון.
בינתיים הכן את התבלין:
ערבב את השום הכתוש, עלי הרוזמרין (לאחר שטיפה) המלח והפלפל יחד.
כאשר הדג חצי מופשר, מרח את התבלין על הדג משני צדדיו ובפנים. מרח ביד ובנדיבות - אל תתבייש.
כאשר הדג מופשר לגמרי הוא מוכן לבישול. אם עוד יש זמן עד הארוחה, שמור אותו במקרר עטוף בניללון.
שלב הבישול:
הכנס את הדג למיקרו על העוצמה הגבוהה ביותר למשך 8 דקות בדיוק. הוצא והגש.
טיפ: אם הילדים לא אוהבים את העור, קח את העור שנשאר ושים עוד חמש דקות במיקרו - מעדן אמיתי.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון