הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 קילו נתחי עוף עם העצמות שלהם (עדיף פרגיות)
4 בצלים חתוכים קארה (חיתוך גס לארבע)
3 ראשי שום
2 פלפלים ירוקים ושניים אדומים
50 גר' תיומריק ( כורכום אמיתי)
50 גר' מחית קארי (או אבקה אם אין)
1/2 כוס שמן זית
1 פלפל חריף צ'ילי או שאטה
50 גר' גראם מאסלה (תערובת הודית)
קורט קינמון
3 גרגרי הל מבוקעים (לעשות בקצה X עם סכין)
מלח מעט
(2 כוסות אורז אותם אידנו מראש במקביל להכנת העוף).
כוס וחצי חלב קוקוס.
אופן ההכנה
בסיר יש לצקת את שמן הזית ולחמם על אש בינונית,להשחים את ניתחי העוף מכל הכיוונים ולהוציא לצלחת ניפרדת.
לאחר מכן להוסיף את הפלפלים החתוכים גס ואת הבצל והפלפל החריף.
את כל התבלינים למעט חלב הקוקוס.
לערבב היטב להוסיף רבע מהכמות של חלב הקוקוס ולערבב היטב.
לסדר את העופות על מצע הירקות שנוצר בסיר,
להוסיף את שארית חלב הקוקוס להביא לרתיחה,
ולהנמיך את האש ולהמשיך לבשל כ30 דק'.
לאחר מכן יש לסדר על צלחת תלולית מן האורז החם
וליצור מעין שקע במרכז עליו יש להניח חתיכות, מהעוף (תלוי אם זה מוגש כמנה אישית או כללית).
לצקת מהרוטב עם התוכן ולהגיש כשמעל פיזרנו מעט עלי נענע.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון