הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם בשר בקר טחון .
1 כוס אורז מבושל (1/4 כוס אורז)
2 כפיות קארי אבקה
2 כפות שמן זית .
רוטב עגבניות סמיך:
1 כף שמן זית נוסף
1 בצל גדול - קצוץ
2 שן שום מעוכות
1 כף זנגביל מגורד
2 כפיות כמון טחון
2 כפיות כוסברה טחונה
2 כפיות חרדל (צרפתי)
2 כפיות סוכר
1 כף רסק עגבניות
440 גרם עגבניות משומרות
1/2 כוס מים
60 גרם מרגרינה לטיגון
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה מערבבים בשר בקר עם אורז ואבקת קארי.
מגלגלים את התערובת ל- 8 קציצות שוות בגודלן.
2. מחממים שמן בסיר גדול בעל בסיס כבד. מוסיפים את הקציצות ומטגנים על אש בינונית במשך 3 דקות מכל צד, או עד שהבשר מבושל היטב.
מוציאים מהמחבט, מייבשים על נייד סופג ושומרים במקום חם.
להכנת רוטב העגבניות סמיך:
מחממים את השמן הנוסף בסיר בינוני, ומוסיפים בצל, שום וזנגביל.
מבשלים בטיגון-ערבוב במשך 2 דקות או עד שהבצל רך.
מוסיפים כמון, כוסברה, חרדל, סוכר, רסק עגבניות משומרות לא מסוננות ומים.
מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
מבשלים במשך 10 דקות או עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
מסירים מהאש, ומעבירים את התערובת לבלנדר או מעבד מזון.
מעבדים לעיסה חלקה. מוסיפים מרגרינה, ומעבדים עד שכל החומרים מעורבבים
מוזגים מעל הקציצות, ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון