הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג בשר בקר לצלי (עם מעט שומן) חתוך לקוביות בינוניות עד קטנות
4 בצלים גדולים חתוכים לרבעים ופרוסים
½ ראש שום קלוף וקצוץ דק
2 עגבניות חתוכות לקוביות
¼ כוס שמן
8-10 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור טחון
5 כוסות מים
2 עלי דפנה
אופן ההכנה
בסיר כבד, רצוי קאזאן, מחממים את השמן. כאשר השמן חם מאד מוסיפים לתוכו כפית מלח. לאחר ערבוב קל מוסיפים את הבשר ומטגנים מערבבים במשך כחמש דקות. מוסיפים את הבצל ומטגנים ביחד עד שהבצל הופך לחום וכמעט כל הנוזלים שהפריש מתאדים. כל התהליך הנ"ל מתבצע תוך ערבוב תכולת הסיר אחת לדקה ואורך בין עשר דקות לרבע שעה. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לבשל כשלוש דקות. מוסיפים את השום ומבשלים כשתי דקות נוספות. מוסיפים כוס מים, מערבבים ומבשלים כשלוש דקות, מוסיפים כוס מים נוספת, מערבבים ומבשלים כשלוש דקות וכך הלאה עד שגומרים את כל כוסות המים. מוסיפים את כפית המלח הנותרת ואת הפלפל השחור ומערבבים היטב. מוסיפים את תפוחי האדמה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר לבישול של כרבע שעה. לאחר רבע שעה מוסיפים את עלי הדפנה למשך כחמש דקות ומסירים מהאש. מוציאים את עלי הדפנה מהתבשיל.
מגישים חם עם פרוסות עבות של לחם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון