הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג חומוס שהושרה לילה במים או קופסת שימורים של חומוס
תירס גמדי מקופסת שימורים חתוכים לטבעות
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 כוס ציר עוף
6 כוסות מים
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
¼ בצל קצוץ דק
1 שן שום קצוצה דק
½ פלפל צ'ילי קצוץ דק
6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
6 גבעולי שמיר קצוצים
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף יין לבן יבש
1 כפית רוטב סויה
2 כפיות מלח
½ כפית חוויאג' למרק
½ כפית אבקת קארי
מעט פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
בסיר גדול מחממים את השמן. מטגנים קלות את הבצל, השום והצ'ילי עד שהבצל הופך להיות שקוף. מוסיפים את החומוס, הגזר, התירס הגמדי, המים וציר העוף ומערבבים. מוסיפים את אבקת המרק, שאר התבלינים, היין והסויה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה ומכסה סגור כארבעים דקות. בעשר הדקות האחרונות מוסיפים את הפטרוזיליה, השמיר והבצל הירוק.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון