הוראות הכנה
מרכיבים
קילו של בשר מספר 5 טרי טרי
2 כוסות חיטה , להשרות שלוש שעות במים קרים קודם הבישול.
כף אבקת מרק עוף
כפית חוויאג
2 בצלים חתוכים ל-4
4 שיני שום שלמות
מלח
פלפל שחור טחון טרי
2 ליטר מים
שמן זית לטיגון. בערך רבע כוס
אופן ההכנה
בסיר רצוי כבד מטגנים את הבשר בגוש אחד עם פלפל שחור עד להשחמה.
מוסיפים פנימה את השום והבצל לדקה. מוסיפים את החיטה ומערבבים
לטיגון קצר. מוסיפים 2 ליטר מים רותחים. שומרים על רתיחה 20 דקות בסיר פתוח, ומוציאים קצף.
בשלב הזה מוסיפים כף מלח גס ואת החוויאג מערבבים מעט אם צריך מוסיפים
מים לכיסוי + ס"מ מעל, מנמיכים חום בסיר מכוסה ל-6 שעות.
מוסיפים מים חמים מעת לעת ומנערים בעדינות את הסיר. אפשר להכנס את הסיר
גם לתנור על 100 מעלות ל-6 שעות.
בודקים מלח וטעם. אם חסר מוסיפים מעט אבקת מרק עוף.
מי שלא אוהב בשר יכול לשים במקום חלקי עוף או חזה הודו של נקבה.
אפשר גם להוסיף פנימה בשלב הסופי קובה עשוי אורז טחון ומולא בשר.
אבל זה סיפור קצת יותר ארוך.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון