הוראות הכנה
מרכיבים
3 בצלים גדולים פרוסים
2 בצלים ירוקים קצוצים
200 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
100 גרם פטריות פורטבלו פרוסות
100 גרם פטריות יער פרוסות
3 כפות שמן לטיגון
100 גרם גבינה מותכת שמנה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
100 גרם גבינת ברי חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם גבינה לבנה למריחה
1 מיכל שמנת מתוקה
4 ביצים
2 כפות קמח תופח
מלח ופלפל
¼ כפית אגוז מוסקט
2 כפות יין לבן יבש
אופן ההכנה
במחבת גדולה מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל ולאחר טיגון קל עד שנהיה שקוף מוסיפים את הפטריות ומטגנים ביחד כחמש דקות. מוסיפים את השמנת המתוקה, היין, הגבינה המותכת, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט ומבשלים עד שהגבינה המותכת נמסה לגמרי וכמות הנוזלים הצטמצמה לכדי מחצית. מצננים.
בקערה גדולה מערבבים את כל הגבינות עם הביצים והקמח. מוסיפים את התערובת המבושלת ומערבבים היטב. משמנים קלות תבנית לאפיית פאי ושופכים את תכולת הקערה פנימה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה עד ארבעים דקות או עד שפשטידה משחימה יפה וקיסם שננעץ בתוכה יוצא בחזרה יבש.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון