חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בורקס פריך מקמח מלא במילוי תפוחי אדמה ופטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עשוי מקמח מלא למי ששומר או למי שלא יכול לאכול קמח לבן.
בורקס פריך מקמח מלא במילוי תפוחי אדמה ופטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עשוי מקמח מלא למי ששומר או למי שלא יכול לאכול קמח לבן.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות קמח מלא
1 כף מים
1 ביצה
125 גרם מרגרינה לאפיה או חמאה חתוכים לקוביות
½ כפית מלח
4 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים וקלופים
200 גרם פטריות שמפיניון טריות
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 כפות שמן לטיגון
מלח ופלפל
אופן ההכנה
בקערה גדולה שמים את הקמח, המים, המרגרינה, הביצה וחצי כפית מלח. לשים את הכל עד לקבלת בצק גמיש שנח לעבוד איתו. עוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך כחצי שעה. בקערה נפרדת מועכים את תפוחי האדמה לקבלת מחית חלקה. במחבת מטגנים את הבצל בשמן עד שמשחים מעט ומוסיפים את הפטריות. ממשיכים לטגן עד שהבצל הופך שחום והפטריות משחימות מעט. מוסיפים את הבצל והפטריות אל תפוחי האדמה, מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים היטב.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח העבודה לעובי של כשני מ"מ. קורצים מהבצק המרודד עיגולים. ממלאים כל עיגול במעט ממלית תפוחי האדמה, סוגרים היטב (ניתן להיעזר במעט מים או במעט ביצה טרופה) ומניחים בתבנית אפייה. חוזרים על הפעולה עד שנגמר הבצק או עד שנגמרת המלית.
מכניסים את התבנית עם הבורקס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כעשרים דקות עד עשרים וחמש דקות. מוציאים ומגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון