הוראות הכנה
מרכיבים
3 צלעות כבש מחוברות
כוס יין אדום
כוס ציר כבש
20 גרגרי הל
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
2 כוסות אורז מסוג ריזוטו (אורז עגול)
½ כוס יין לבן יבש
½1 כוסות ציר עוף
קוביות מסלק אחד אשר נצלו בגריל
¼ כוס גבינת פרמזן מגוררת
½ כוס אפונה מבושלת
25 גרם חמאה
חופן תרד טרי
אופן ההכנה
ממליחים ומפלפלים את צלעות הכבש ואוטמים אותן בגריל כ- 4 דקות מכל צד, ופורסים את הצלעות. מחממים בסיר קטן את היין האדום, ציר הכבש וההל עד אשר נשאר רבע מכמות הנוזלים. מחממים במחבת משומנת בצל ושום עד אשר הבצל הופך שקוף. מוסיפים את הריזוטו ומערבבים. מוסיפים תוך כדי ערבוב את היין הלבן ומספיגים אותו באורז. לאחר שנספג מוסיפים את ציר העוף ומערבבים באופן רצוף. מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות ומערבבים מדי פעם, אם הריזוטו סופג את כל הנוזלים והופך יבש יש להוסיף מעט מים. מוסיפים את קוביות הסלק ולאחר שהריזוטו הופך אדום מוסיפים את הפרמזן והאפונה. מסיימים עם מעט חמאה לעיבוי והעשרת הטעם. מחזירים את הצלעות הפרוסות לגריל לעוד 4 דקות מכל צד.
חולטים מעט תרד במים רותחים ומניחים במרכז הצלחת. על התרד מניחים את הריזוטו ועליו מסדרים יפה את צלעות הכבש. יוצקים על הצלעות את היין האדום המצומצם עם ציר הכבש ומגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון