הוראות הכנה
מרכיבים
2 גזרים מגוררים על הצד הדק ביותר בפומפייה
2 תפו"א בינוניים מגוררים על הצד הדק ביותר בפומפייה
1 סלק קלוף ומבושל מגורר על הצד הדק ביותר בפומפייה
1 בצל קצוץ דק מאוד
2 שיני שום קצוצות דק מאוד
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
¼ כרוב קטן חתוך לקוביות קטנות
½ פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות מאוד
1 פלפל צ'ילי קצוץ
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
¼ כוס שמיר קצוץ
2 כפות אבקת מרק עוף
2 כפות רסק עגבניות
½ כוס אורז
2 כפות שמן
מים
מלח
פלפל
אופן ההכנה
מחממים בסיר גדול את השמן. כאשר השמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה קלה. מוסיפים את השום, הצ'ילי והפלפל הצהוב ומטגנים ביחד כחצי דקה נוספת. מוסיפים את כל הירקות המגוררים ומכסים במים עד כדי ¾ מגובה הסיר. מוסיפים את העגבנייה, הכרוב, אבקת המרק ורסק העגבניות. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה, השמיר והאורז. מכסים ומבשלים במשך כשלושת רבעי השעה. רבע שעה לפני הסוף טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון