הוראות הכנה
מרכיבים
המרכיבים
1 קילו בשר שריר (פולי) או כתף טלה
1/2 בצל גדול
1 עגבנייה
1/2 1 קילו גבעולי מלוחיה
2 כפות גרגירי כוסברה כתושים (ראו הערה בסיום המתכון)
7-9 שיני שום קלופות
1/3 כוס שמן
1 כפית שטוחה מלח
1 כף רסק עגבניות
1/2 1 כפות אבקת מרק עוף.
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1. שוטפים את הבשר. מנקים וחותכים לקוביות בינוניות.
2. שמים את קוביות הבשר בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. שופכים את המים, שוטפים היטב את הסיר ומחזירים לתוכו את הבשר ומכסים שוב במים, בכמות של כ-10-12 כוסות. מוסיפים את חצי הבצל הקלוף ואת העגבנייה הקלופה חתוכה לפלחים. מכסים את הסיר ומבשלים עד שהבשר מתרכך, כשעתיים.
3. מסירים מגבעולי המלוחיה את העלים, מתחילים מהעלים התחתונים ועולים למעלה. יש להקפיד להסיר אותם בלי הגבעולים הקטנים שמחברים אותם לגבעול המרכזי. שוטפים ומסננים את העלים בקערה גדולה שלוש פעמים.
מפזרים את העלים על מגבת ומייבשים בשמש כשעה עד שעה וחצי (ככל שהם מתייבשים הם יוצאים ריריים פחות).
4. טוחנים את העלים במטחנה. אחרי שתבשיל הבשר מתרכך מאוד מוציאים מהסיר את הבצל ושומרים אותו בצד. מועכים בתוך מי הבישול את פלחי העגבנייה במזלג. מוסיפים את רסק העגבניות ואבקת המרק ומערבבים היטב.
מביאים לרתיחה ומוסיפים למרק את עלי המלוחיה הטחונים ומערבבים. המרק צריך לצאת סמיך אבל לא דייסתי מדי. אם צריך מוסיפים עוד מים רותחים. ממשיכים לבשל כחמש דקות.
5. בינתיים קוצצים למחית את הבצל המבושל ומעבירים אותו למחבת בתוספת השום הכתוש, הכוסברה הכתושה,
השמן וכפית מחוקה מלח. שמים את המחבת על אש בינונית ומטגנים כארבע-חמש דקות תוך כדי ערבוב.
6. מוסיפים למרק את תערובת התבלינים, מערבבים ומכסים את הסיר כדי שהארומה לא תדנדף, ומבשלים כחמש דקות נוספות. נותנים לסיר להירגע לפחות חמש דקות לפני שמגישים.
לשולחן מצרפים קערית עם פלפל שאטה גרוס והסועדים זורים ממנו על המרק במידת החריפות החביבה עליהם.
מגישים עם אורז לבן טרי וחם. את האורז והמלוחיה אוכלים במשותף או שמזה ומזה. יש המוסיפים שתי כפות
אורז ומערבבים ויש המעדיפים לצקת את מרק המלוחיה ונתחי הבשר על ערימה קטנה של אורז.
לצד התבשיל מגישים צלחת עם ירקות כבושים.
להכנת גרגירי הכוסברה הכתושים: אפשר לרכוש גרגירי כוסברה בחנות תבלינים. לקלות אותם במחבת יבשה על
אש בינונית (בזהירות, הם נשרפים במהירות) ולכתוש אותם עם כותש תפוחי אדמה מעוגל או אפילו צנצנת
קטנה, כל טעם תבשיל המלוחיה תלוי בתבלין הזה, שוטפים קודם את הגרגירים, מייבשים
אותם בשמש וקולים בחום בינוני בתנור לפני הטחינה לאבקה במטחנת בשר.
מגיש:
מקור: משפחה
שתף את המתכון