הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם אטריות ארוכות רחבות או צרות בכל מקרה עדינות ועשויות בבישול מהיר.
חבילת שמנת מתוקה.
גרידה של לימון אחד.
מיץ של לימון אחד.
1 בצל בינוני.
3 קישואים גדולים.
3 שיני שום גדולים.
8 פטריות שמפיניון.
3 כפות חמאה.
2 כפות שמן זית.
1 כף חומץ רגיל.
מלח, פלפל שחור.
עירית קצוצה או עלי פטרוזיליה קצוצים לקישוט.
אופן ההכנה
לסיר קטן מעל אש בנוני/קטן שופכים ¾ מחבילת השמנת ויוצקים לתוכה מחצית מכמות מיץ הלימון, מוסיפים את כל גרידת הלימון, מעט מלח ופלפל טחון. מערבבים ומחממים לרתיחה עדינה ומבשלים עוד כדקה, אבל שלא ירתח. מורידים ומניחים בצד.
הבצל קולפים וקוצצים לטבעות קטנות, נוטלים רבע מהכמות וממשיכים לקצוץ דק עד למרקם של "שלג". את הבצל הקצוץ דק מצרפים לרוטב אשר בסיר ומכסים את הסיר במכסה או בניילון נצמד.
שוטפים ומנגבים את הקישואים, קוצצים את קצותיהם. ומקוצצים את הקישואים לרוחבם, הכי דק שניתן. קוצצים את שיני השום לאורכם.
מחממים מחבת על אש גבוהה, מוסיפים 2כפות חמאה, 1 כף שמן זית ואחריהם את הקישואים והשום ומקפיצים מעת לעת, על מנת שתהליך האידוי יתבצע יותר מאשר הטיגון. לאחר כדקותיים להוסיף כף חומץ ו במידת הצורך עוד שמן זית. לאחר כחמש דקות ועל פי מראה הקישואים, מסירים מהאש, מפזרים מעט מלח ופלפל מעל ומעבירים כל תכולת המחבת לקערה ומכסים אותה.
עד כאן השלבים שניתן להכין מספר שעות מראש.
בהתקרב מועד ההגשה, מחממים 3 ליטר מים בסיר גדול עד לרתיחה. מניחים בתוכם את האטריות ומוודאים שהן מופרדות בתוך המים זו מזו על יד גריפה קלה במזלג בתנועות סיבוביות. לאחר כחמש דקות יש לבדוק באם האטריות עשויות ואינן קשות או רכות מידי.
ברגע שהן מוכנות להוציא מתוך המים, להעביר לקערת הגשה ולפזר מעל מעט חמאה או שמן ולערבב ביניהן שלא ידבקו.
לנגב היטב את הפטריות ולחתוך אותן לרבעים. במחבת גדולה ועל אש גבוהה, להניח את יתרת החמאה ושמן הזית, להוסיף את טבעות הבצל, מעט מלח גס וכעבור כדקה את הפטריות ולהתחיל לערבב. לאחר כשלוש דקות, להוסיף את כל תכולת קערת הקישואים והשום, האטריות ולערבב היטב לצקת את רוטב השמנת, להקפיץ ולערבב. עוד מלח גס ופלפל שחור וכשנראה שכל התערובת חמה ומעורבבת, לצקת מעל את יתרת השמנת והלימון לערבוב אחרון.
להעביר לקערה, לפזר מעל עירית או פטרוזיליה ולהגיש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון