חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פסטה בפטריות, קישואים ברוטב שמנת ולימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פסטה בפטריות, קישואים ברוטב שמנת ולימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם אטריות ארוכות רחבות או צרות – בכל מקרה עדינות ועשויות בבישול מהיר.
חבילת שמנת מתוקה.
גרידה של לימון אחד.
מיץ של לימון אחד.
1 בצל בינוני.
3 קישואים גדולים.
3 שיני שום גדולים.
8 פטריות שמפיניון.
3 כפות חמאה.
2 כפות שמן זית.
1 כף חומץ רגיל.
מלח, פלפל שחור.
עירית קצוצה או עלי פטרוזיליה קצוצים לקישוט.
אופן ההכנה
לסיר קטן מעל אש בנוני/קטן שופכים ¾ מחבילת השמנת ויוצקים לתוכה מחצית מכמות מיץ הלימון, מוסיפים את כל גרידת הלימון, מעט מלח ופלפל טחון. מערבבים ומחממים לרתיחה עדינה ומבשלים עוד כדקה, אבל שלא ירתח. מורידים ומניחים בצד.
הבצל קולפים וקוצצים לטבעות קטנות, נוטלים רבע מהכמות וממשיכים לקצוץ דק עד למרקם של "שלג". את הבצל הקצוץ דק מצרפים לרוטב אשר בסיר ומכסים את הסיר במכסה או בניילון נצמד.
שוטפים ומנגבים את הקישואים, קוצצים את קצותיהם. ומקוצצים את הקישואים לרוחבם, הכי דק שניתן. קוצצים את שיני השום לאורכם.
מחממים מחבת על אש גבוהה, מוסיפים 2כפות חמאה, 1 כף שמן זית ואחריהם את הקישואים והשום ומקפיצים מעת לעת, על מנת שתהליך האידוי יתבצע יותר מאשר הטיגון. לאחר כדקותיים להוסיף כף חומץ ו במידת הצורך עוד שמן זית. לאחר כחמש דקות ועל פי מראה הקישואים, מסירים מהאש, מפזרים מעט מלח ופלפל מעל ומעבירים כל תכולת המחבת לקערה ומכסים אותה.
עד כאן השלבים שניתן להכין מספר שעות מראש.
בהתקרב מועד ההגשה, מחממים 3 ליטר מים בסיר גדול עד לרתיחה. מניחים בתוכם את האטריות ומוודאים שהן מופרדות בתוך המים זו מזו על יד גריפה קלה במזלג בתנועות סיבוביות. לאחר כחמש דקות יש לבדוק באם האטריות עשויות ואינן קשות או רכות מידי.
ברגע שהן מוכנות להוציא מתוך המים, להעביר לקערת הגשה ולפזר מעל מעט חמאה או שמן ולערבב ביניהן שלא ידבקו.
לנגב היטב את הפטריות ולחתוך אותן לרבעים. במחבת גדולה ועל אש גבוהה, להניח את יתרת החמאה ושמן הזית, להוסיף את טבעות הבצל, מעט מלח גס וכעבור כדקה את הפטריות ולהתחיל לערבב. לאחר כשלוש דקות, להוסיף את כל תכולת קערת הקישואים והשום, האטריות ולערבב היטב לצקת את רוטב השמנת, להקפיץ ולערבב. עוד מלח גס ופלפל שחור וכשנראה שכל התערובת חמה ומעורבבת, לצקת מעל את יתרת השמנת והלימון לערבוב אחרון.
להעביר לקערה, לפזר מעל עירית או פטרוזיליה ולהגיש.
מגיש: hannanab
מקור:
שתף את המתכון