הוראות הכנה
מרכיבים
לראש עיסה-
50 גרם שמרים טריים או יבשים.
3 כפות מים בטמפ´ רגילה.
1 כף סוכר.
3 כפות קמח.
לבצק-
1.25 ק"ג קמח לבן רגיל.
1 כוס חלב בטמפ´ חמימה (חום גוף).
1 כוס מים בטמפ´ רגילה.
3 כפות חמאה רכה לא מלוחה.
8 שיני שום קצוץ דק.
1 כף סוכר.
1 כף מלח גס.
מעט שמן צמחי.
להברשה:
1 ביצה
2 כפיות חלב
שומשום.
אופן ההכנה
# מפוררים את השמרים בקערית גדולה ועמוקה, ממיסים כף סוכר
בשלוש כפות מים, מוסיפים לשמרים ועליהן מוסיפים 3 כפות קמח
לבן, מניחים בצד למשך 20 דקות.
# מוסיפים כוס קמח ½, כוס חלב ומתחילים לבחוש, לאחר שלוש
דקותיים, מתחילים להוסיף את יתרת החומרים בזה אחר זה ולשים
כל העת לקבלת בצק אחיד, מבריק וגמיש.
# במידה והבצק יבש מידי מוסיפים 1 כף מים ולשים, אם הבצק לח
מידי, מוסיפים כף קמח. זמן הלישה צריך להיות לפחות 10-15 דקות
סה"כ.
# מוציאים את הבצק, משמנים במעט שמן צמחי את דפנות הקערה
ומחזירים את כדור הבצק לתוכה, מכסים מעל במגבת לחה וממתינים
במשך כשעתיים או כשנראה שהבצק הכפיל את נפחו ולא פחות משעה
לפחות.
# מוציאים את הבצק מהקערה ומוחצים אותו מכל עבר להוצאת האוויר
ומניחים אותו בקערה למשך התפחה זהה כמו קודם.
# משמנים תבנית אפייה עם מעט שומן צמחי, קורצים מהבצק כדורים
בגודל כדור טניס, מגלגלים ביד שלא יהיו "תפרים ו"קמטים" , ומניחים
את הכדורים בתבנית זה לצד זה אבל במרחק של חצי קוטר הכדור
זה מזה.
# מדליקים תנור אפייה על חום בינוני/גבוה - 180 מעלות צלסיוס.
# מניחים במקביל לכדורים לתפוח במשך כשעה.
# טורפים ביצה עם שני כפיות חלב ובעדינות מברישים כל כדור
ומפזרים מעל מעט שומשום.
# מניחים במרכז התנור את תבנית הלחמניות ואופים במשך 18 דקות.
יש לזכור, אין להניח יותר מתבנית אחת בכל פעם, אין לפתוח את
התנור לפני שחלפו לפחות 10 דקות אפייה.
הלישה תמיד מתבצעת עם שורש כף היד, אין להשתמש באצבעות
כלל וכלל. לאחר שלשים את הבצק בקערה, ניתן להעבירו למשטח
ישר, נקי ויבש ושם להמשיך ללוש
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון