הוראות הכנה
מרכיבים
350-400 גרם דלעת חתוכה לקוביות גסות
1 גזר חתוך גס
3 שיני שום טרי חצויות
½1 כוסות ציר עוף
1 מיכל שמנת מתוקה
מלח ופלפל
1 כפית שמן זית
אופן ההכנה
בסיר בינוני מחממים את שמן הזית. מוסיפים את הדלעת והגזר ומבשלים ביחד כשתי דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השום ואת ציר העוף, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שהדלעת מתרככת. מכניסים את תכולת הסיר למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. מוסיפים את השמנת ומעבדים שוב למחית חלקה. מחזירים את תכולת מעבד המזון לסיר ומבשלים על סף רתיחה. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
מגישים חם עם קישוט של מעט בצל ירוק וגרעיני חמנייה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון