הוראות הכנה
מרכיבים
חבילה של 1 ק"ג בצק עלים קפוא שהופשר
250 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
250 גרם פטריות פורטבלו פרוסות
250 גרם פטריות יער (ירדן) מנוקות ופרוסות
1 בצל סגול חצוי ופרוס דק
1 בצל חצוי ופרוס דק
3 בצלים ירוקים פרוסים
כפית וחצי אבקת קארי
חצי כפית כורכום
חצי כפית מלח
חצי כפית פפריקה מתוקה
מעט פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
1 ביצה טרופה
מעט שומשום
אופן ההכנה
במחבת גדולה מחממים את השמן. לאחר שהשמן חם מוסיפים את הבצל הלבן והסגול ומטגנים עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן כשלוש דקות תוך ערבוב. מוסיפים את הבצל הירוק ומטגנים כדקה נוספת תוך כדי ערבוב. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים כדקה נוספת תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש ומצננים.
מקמחים מעט את משטח העבודה. פורשים את בצק העלים על משטח העבודה וחותכים אותו לשלוש רצועות שוות לאורך (!).מרדדים כל רצועה בנפרד לדף ארוך ודק בעובי של כמ"מ אחד עד שני מ"מ. מסדרים שליש ממלית הפטריות והבצל לאורת פס הבצק המרודד וסוגרים בעדינות תוך כדי גלגול הבצק כך שנוצר מעין גליל ארוך ממולא במלית פטריות ובצל. מהדקים היטב את קצוות גליל הבצק. חוזרים על הפעולות גם בשני פסי הבצק הנותרים.
מניחים את גלילי הבצק אחד ליד השני ושוזרים אותם אחד בשני ליצירת מעין צמה. מעבירים את "צמת" הבצק לתבנית משומנת (אם התבנית קצרה מדי ניתן או לחתוך את הצמה לשניים או לקפלה בתבנית). מברישים היטב את חלקה העליון של הצמה בביצה טרופה ומפזרים שומשום מלמעלה.
מכניסים את הצמה לתנור שחומם מראש למאה ושמונים מעלות למשך כחצי שעה עד ארבעים דקות או עד שהבצק משחים יפה.
מגישים חם פרוס או שלם לפריסה עצמית.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון